Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

FOTO Autospecială de pompieri donată localnicilor din Cornu Luncii de nemții din Bavaria

Primăria din comuna suceveană Cornu Luncii a primit o autospecială pentru intervenții la incendii din partea Germania. Primarul comunei, Gheroghe Fron, ne-a declarat că  mașina a fost donată de nemți după ce a făcut parte dintr-o expoziție a Muzeului  Pompierilor din Bavaria.  Pentru a fi adusă în România, doua personalitati din Germania, Oskar Hect –presedinte al Fundatiei Eine Patenscaft fur Sasca Mica si Uwe Fabritius-secretar general al Fundatiei Bavaria-Romania  s-au implicat in sprijinirea  donației respective.

Edilul comunei a mers personal  în Landul Bavaria însoțit de preotul Florea Petru Gabriel, acesta din urmă deja cunoscut pentru că și-a  vandut  în urmă cu cîțiva ani,  tractorul din curte pentru a cumpăra o mașină de pompieri  necesara intervențiilor din comuna dupa ce sase case au fost facute scrum.  Și deja,autospeciala donată administrației locale a fost solicitată la o interveție în satul Brăiești.

„Pompierii civili au  stins cu ajutorul autospecialei un incendiu izbucnit la o locuință. Dat fiind faptul că s-a intervenit în timp util, casa a fost salvată”, ne-a spus primarul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*