Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Intoxicaţi cu mâncarea de la nuntă. O femeie şi trei copii, la spital

Mâncarea de la o nuntă a băgat în spital, luni după-amiază, o femeie şi trei copii. O vecină a acestora, din localitatea suceveană Liteni le-a adus mâncare rămasă de la o nuntă, iar după ce au gustat din preparate, femeia de 34 de ani şi copiii, de un an, 11 ani şi respectiv 12 ani, au început să aibă dureri de cap, ameţeli, dureri abdominale şi simptome de vomă.

Imediat, aceştia au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava şi au ajuns pe Secţia de Boli Infecţioase.
Femeia le-a povestit medicilor că au mâncat preparate care, cel mai probabil, au fost ţinute în condiţii improprii peste noapte şi s-au stricat.

„Nu miroseau urât, dar probabil s-au stricat”, a spus femeia, care este şi însărcinată.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Suceava, toţi cei patru pacienţi aveau enterocolită acută.

Enterocolita este o afectiune a tractului digestiv determinata de infectii diverse, cu bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti. Manifestarile obisnuite ale enterocolitei sunt emisia de scaune numeroase, moi, insotite sau nu de greata, varsaturi, dureri abdominale, febra, frisoane, alterarea starii generale. Manifestarile generale sunt date fie de diseminarea agentului infectios ori a toxinelor acestuia in tot organismul, fie – cel mai frecvent – de pierderile importante de apa si minerale, consecinta diareei si a varsaturilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*