Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Şeful Serviciului de Inspecţie de la Direcţia Sanitar Veterinară a fost demis. I-a cerut unui reclamant să se împace cu un agent economic

Şeful Serviciului de Inspecţie şi Control al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Cornel Ţehaniuc, a fost demis din funcţie după ce a încercat să împace un reclamant cu un agent economic.

Potrivit Monitorul de Suceava, un bărbat s-a prezentat săptămâna trecută la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava cu o cantitate de 50 de kilograme de carne pe care o cumpărase de la un depozit alimentar, fiind nemulţumit de aspectul produsului şi considerând că a primit marfă alterată. Reclamantului i s-ar fi spus însă să nu depună reclamaţie, ci să se întoarcă la agentul economic, care îi va returna banii.

Agentul economic nu a fost însă de acord cu această variantă, clientul nemulţumit revenind a doua oară la Direcţia Sanitar Veterinară, şi mai furios decât prima dată. Acest scandal a ajuns la urechile directorului executiv interimar, Leon Postolache, care a demarat imediat o verificare internă.

„S-a decis eliberarea din funcţie a şefului Serviciului de Inspecţie şi Control al DSVSA deoarece acesta nu a acţionat conform procedurilor”, a declarat Leon Postolache. Decizia a fost transmisă şi aprobată de conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) din România. Postul de şef serviciu control va rămâne o scurtă perioadă vacant, până când o altă persoană va fi numită la conducere.

 

Şefii Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, schimbaţi în ultimul an şi jumătate ca şosetele

Doctorul Cornel Ţehaniuc a fost, printre altele, pentru o scurtă perioadă, unul din numeroşii directori interimari pe care i-a avut Direcţia Sanitar Veterinară Suceava în ultima perioadă de timp. Timp de mai bine de un an şi jumătate, la această instituţie a fost o adevărată joacă de-a directorii, această instabilitate creată de structura centrală, ANSVA, afectând evident credibilitatea şi eficienţa instituţiei.

Ultimul director executiv numit prin concurs a fost Petrea Dulgheru, care, în octombrie 2010, a fost detaşat la structura centrală, unde a refuzat să se mute, ulterior părăsind instituţia, iar postul de la Suceava a rămas vacant. De atunci, la conducerea DSVSA s-au perindat o mulţime de directori interimari, unii adunând şi câte două-trei scurte mandate. S-a ajuns inclusiv ca un director al instituţiei, Cristian Lupeş, să fie demis după doar trei zile iar apoi, după o scurtă perioadă, să revină pe postul de şef.

 

Leon Postolache, actualul director interimar, a preluat postul de la mijlocul lunii mai, înlocuindu-l pe pe doctorul Ioan Corduneanu, cel care abia numit la conducerea instituţei de la 1 mai şi care mai avea două scurte mandate anterioare de director. Rămâne de văzut dacă această instabilitate a ajuns la un punct final odată cu numirea pe post a doctorului Leon Postolache, care se bucură de o imagine bună în domeniul în care lucrează.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*