Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Arhivele Naţionale Suceava se mută la Centrul Militar Judeţean

S-a găsit un loc pentru depozitarea documentelor de arhivă. Arhivele Naţionale Suceava se vor  muta la Centrul Militar Judeţean.  Aceasta  funcţionează în clădirea Muzeului de Istorie însă în prezent este închisă in cauză că sunt xecutate lucrări de modernizare printr-un proiect european în valoare de 60 de milioane de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a  declarat că pentru amenajarea corespunzătoare a spaţiului din cadrul Centrului Militar în care vor fi depozitate documentele Arhivelor Naţionale, costurile sînt estimate la 30.000 de euro.
El a precizat că finanţarea va fi asigurată de Consiliu, în condiţiile în care dacă proiectul de la Muzeu nu va fi încheiat la timp, administraţia judeţeană este pasibilă de penalizări cu mult mai mari. Investiţia de la Muzeu trebuie finalizată pînă-n decembrie 2015.
Zilele trecute, directorul firmei „General Construct”, Viorel Nuţu, a solicitat Consiliului Judeţean Suceava să predea liber de sarcini spaţiul din clădirea Muzeului de Istorie în care se află sediul Serviciului Arhivelor Naţionale, pentru a se putea acţiona eficient la renovarea şi extinderea imobilului.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*