Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Comisar de poliţie urmărit penal pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la Curtea de Apel Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Răzvan  Andreica pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, purtare abuzivă, fals în declaraţii şi participaţie improprie la fals intelectual, dosarul aflându-se în prezent în lucru la procurorul de caz.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, comisarul Răzvan Andreica de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Suceava nu mai are dreptul de a derula activităţi judiciare, ci doar muncă de secretariat.

Parchetul Curţii de Apel Suceava a început acţiunea penală împotriva lui într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi fals în declaraţii.
Ofițerul a mai fost implicat în luna martie a acestui an într-un scandal pe un teren sport privat unde se desfășura o competiție sportivă. 27 de echipe din judeţul Suceava au participat in luna martie la „Cupa Prieteniei”, competiţie de minifotbal organizată de un producător de bere, marele premiu fiind o excursie în Brazilia, la Rio de Janeiro. Meciurile au avut loc de vineri până duminică pe terenul bazei Ramiro din Burdujeni. În prima semifinală a competiţiei, Old Bucovina a învins Juventus Hânţeşti cu 5-3. Cea de-a două semifinală dintre Railex şi Interconti, scor 2-1, a fost marcată de incidente violente. Pe teren, Claudiu Sevaciuc, jucător al echipei Interconti, a rămas fără un dinte după ce a fost lovit de un jucător al echipei adverse, iar arbitrul Gheorghe Ignătescu a fost lovit în zona feţei de portarul echipei Interconti, Andrei Lucaciu.

Scandalul fost mai mare pe marginea terenului. Susţinător al echipei Interconti, comisarul de poliţie Răzvan Andreica de la Biroul de Investigaţii Criminale s-a îmbrâncit cu doi agenţi de pază de la firma RPG, angajaţi de organizatori pentru a asigura buna desfăşurare a competiţiei. Comportamentul lui Andreica a fost imediat sancţionat de spectatori. Trofeul competiţiei a fost adjudecat de Railex, care s-a impus lejer, cu 6-0, în finala cu Old Bucovina.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*