Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Pedeapsă mai mică cu 10 ani pentru criminalul care şi-a strâns mama de gât până a omorât-o

Bărbatul de 62 de ani din comuna suceveană Cacica, care şi-a ucis mama de 88 de ani, a primit o pedeapsă mai mică din partea magistraţilor Curţii de Apel Suceava. Gheorghe Andronic a primit de la 25 de ani doar 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Decizia Curţii de Apel Suceava este definitivă.
Gheorghe Andronic a fost condamnat, după ce în iunie 2013 a strâns-o de gât pe mama sa până a omorât-o.

Ana Andronic a fost găsită moartă, pe pat, dar nu prezenta semne de violenţă extremă, în afara unor echimoze superficiale la nivelul feţei. În urma efectuării necropsiei a reieşit că moartea femeii s-a produs în urma unei compresii puternice a căilor respiratorii. Cu alte cuvinte, victima a fost strânsă de gât. Culmea, chiar Gheorghe Andronic a anunţat poliţia din comună că a găsit-o moartă în pat pe mama sa. Bătrâna era imobilizată la pat de mai mulţi ani.

În timpul audierilor bărbatul a recunoscut că, fiind sub influenţa alcoolului, şi-a strâns mama de gât şi a omorât-o. Gheorghe Andronic era cunoscut ca un consumator de băuturi alcoolice, el cerându-i de multe ori mamei sale bani pentru rachiu. Se pare că de această dată a fost refuzat, motiv pentru care Andronic i-a luat viaţa.

Pedeapsă primită de la Curtea de Apel a fost contopită cu restul de pedeapsă de 3.870 de zile rămasă neexecutată din cea de 25 de ani de închisoare aplicată în data de 27 octombrie 1999 de Tribunalul Suceava, astfel că Andronic are de executat pedeapsa cea mai grea, respectiv de 15 ani de închisoare.

 

Gheorghe Andronic a mai fost în închisoare pentru nişte furturi, dar şi pentru o altă crimă, pe care a comis-o în urmă cu 17 ani, când a atacat o familie de bătrâni din localitate, care îl reclamaseră la poliţie pentru furt. El a obţinut o întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni şi la o zi după ce a ieşit din puşcărie s-a dus direct acasă la cei doi bătrâni, soţii Nastasia (65 de ani) şi Loghin Bodoi (74 de ani). Prima oară l-a lovit pe bătrân, iar apoi pe soţia acestuia, care a încercat să fugă în pădure. Femeia a fost omorâtă în bătaie, iar cadavrul i-a fost aruncat în flăcările care au cuprins casa în urma unui incendiu provocat de acelaşi Gheorghe Andronic.

Atunci a fost condamnat tot pentru omor deosebit de grav la 25 de ani de puşcărie însă, după mai puţin de 15 ani, a fost pus în libertate, pentru bună purtare. La un an după ce a fost eliberat, el a ucis-o pe mama sa.

Gheorghe Andronic este deja încarcerat la Penitenciarul din Botoşani încă din luna iunie a anului trecut, imediat după comiterea crimei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*