Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Trafic de migranţi! Doi pakistanezi au fost trecuţi fraudulos frontiera de stat

Trafic de migranţi la Suceava! Vineri, pe D.N. 17, strada Argestru din municipiului Vatra Dornei, un echipaj de poliţie a oprit în trafic  autoturismul condus de Eugen D. de 43 ani, din municipiul Suceava.

În autoturism se mai afla Gheorghe Ţ. de 47 ani, din municipiul Suceava și încă doua persoane, bărbat și femeie, cu fizionomie specifica țărilor de origine asiatică,  a căror identitate nu a putut fi stabilită, întrucât nu aveau asupra lor nici un act de identitate, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestora si a celorlalţi ocupanţi din autoturismul oprit la sediul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei în vederea efectuării clarificări situației acestora.

La sediul poliției, a fost constituită o echipă de poliţişti pentru investigarea celor două persoane,  acestea declarând verbal în limba engleză că se numesc S. B. de 25 ani, cu domiciliul în Pakistan şi F. B.  de 25 ani, cu ultimul domiciliu regiunea Baluchistan, Pakistan.

F. B. a declarat în limba engleză că au intrat în România în urma cu aproximativ o săptămână, ascunși într-un autoturism din Bulgaria. De aici au venit la București apoi în municipiul  Rădăuți, unde s-au întâlnit cu conducătorul auto și persoana care îl însoțea, urmând să o ducă ea si pe soțul ei în Austria. Aceasta a mai relatat verbal că în noaptea de 03/04.07.2014, au fost găzduiți de către conducătorul autoturismului și însoțitorul său.

Fiind întrebați de prezenta în autoturism a celor doua persoane străine conducătorul auto a declarat verbal că le-a luat la ocazie în cursul zilei de vineri de pe raza municipiului Suceava, primii declarându-le că sunt turiști și vor sa meargă în Ungaria, dar nu i-a verificat dacă au acte asupra lor. Același lucru a fost declarat verbal şi de către Gheorghe Ţ..

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșii infracțiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, fața de cele două persoane din Pakistan. De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că D. Eugen și Ț. Gheorghe au asigurat adăpostirea și transportul celor doi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, sens în care poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii trafic de migranți, faptă prevăzută și pedepsită de art. art.263 alin. 1 din C. penal.

Cercetările sunt continuate cu cei doi suspecți în stare de libertate, iar pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 263 din C. penal, se va declina competența în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cele două persoane din Pakistan au solicitat acordarea azilului în România pentru motivul că există risc asupra vieții lor în țara de origine, fiind depuși la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. DSP a alocat 150 de doze de vaccin pentru imigranţii de la Suceava | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*