Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Radu Surugiu, despre cooperarea dintre UE şi Republica Moldova: Viitorul european al Republicii Moldova este esențial atât pentru poporul acestui stat, cât și pentru stabilitatea politică și economică din regiune

Parlamentul României a adoptat miercuri, 2 iulie 2014, Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de asociere între Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014. Acest acord va fi ratificat de către toate statele membre ale Uniunii Europene și implementat conform calendarului de lucru, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Cooperarea dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova vizează domenii precum dialogul politic, reformele, politica externă și de securitate, justiția, economia, agricultura, energia, transporturile, sănătate, dezvoltare regională, cercetare sau sport. Potrivit deputatului Radu Surugiu, acordul de asociere reprezintă un pas important în apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană și implicit de România și se concentrează cu precădere pe asocierea politică și integrarea economică prin instrumente de asistență financiară.

„Viitorul european al Republicii Moldova este esențial atât pentru poporul acestui stat, cât și pentru stabilitatea politică și economică din regiune. Suntem alături de frații noștri și ne bucurăm pentru parcursul european al acestora. Acordul de asociere, ratificat astăzi și de România, va avea beneficii directe asupra Republicii Moldova prin stimularea investițiilor, prin deschiderea pieței europene pentru mediul de afaceri moldovenesc, dar asupra sistemului politic prin reforme pentru combaterea corupției și prin măsuri pentru consolidarea independenței sistemului judiciar. Cooperarea cu Uniunea Europeană și implementarea acordului reprezintă etape esențiale pentru progresul acestei țări, iar momentul ratificării tratatului aderării Republicii Moldova la UE este din ce mai aproape”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*