Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Concurs hipic cu premii de 25.000 de lei la Hipodromul Hergheliei Rădăuţi

Hipodromul Hergheliei Rădăuţi, este incepând de vineri, gazda celei de a   XIV-a ediţie a concursului hipic de sărituri peste obstacole, “Cupa Bucovinei Romsilva”.
Sunt inscrisi in concurs  circa 100 de concurenţi, echipe – cai şi călăreţi ,  competitie ce face parte dicalendarul Fn ederaţiei Ecvestre Române (FER).  Intre cei prezenti alaturi de hergheliile aparţinând Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, de la Rădăuţi, Dumbrava – Neamţ, Târgu Mureş şi Timişoara, mai multe cluburi hipice din judeţul nostru şi din ţară. De la Suceava este aşteptată prezenţa cailor Clubului “Forest Ecvestru” Suceviţa, a Clubului “Cai de Legendă” din Horodnic, dar şi a altor cluburi din Sibiu, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Botoşani. Anul trecut la Cupa Bucovinei Romsilva au concurat 80 de cai, participarea anunţată de anul acesta fiind sensibil mai mare.
Vineri, pe Hipodromul Rădăuţi, începând cu ora 10:00 şi până după ora 18:00, se vor desfăşura cinci probe ale concursului. Sâmbătă, în acelaşi interval orar, vor fi organizate alte cinci probe în cadrul concursului de pe hipodromul rădăuţean. Duminică, iubitorii de sporturi hipice vor putea urmări alte probe din concurs, începând cu ora 10:00 şi până la ora 14:00. După ce arbitrii vor stabili câştigătorii, duminică 29 iunie, se va desfăşura festivitatea de premiere, cu înmânarea cupei “Bucovina Romsilva”, câştigătorului concursului.
Premii  de 25.000 de lei
Premiile, pentru toate cele 14 probe, sunt de 25.000 de lei, bani oferiţi de RNP Romsilva – Direcţia Silvică Suceava. “Este al şaptelea an consecutiv de când acest concurs, devenit deja o tradiţie, a fost cuprins în programul competiţional al Federaţiei Ecvestre Române. De-a lungul anilor, competeţiile hipice de sărituri peste obstacole de la Rădăuţi au dobândit notorietate naţională, iar caii antrenaţi în acest scop au obţinut premii şi la competeţii internaţionale, în Ungaria sau Italia” a declarat directorul Direcţiei Silvice Suceava Sorin Ciobanu..
“Sperăm ca vremea să ţină cu noi iar experienţa anilor trecuţi, a noastră, ca organizatori, ne conferă garanţia că şi anul acesta, Cupa Bucovinei Romsilva va oferi iubitorilor de concursuri ecvestre, un spectacol hipic de cea mai bună calitate” a declarat inginerul silvic Cristian Tomniuc.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*