Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Alarmant! Încă două persoane înşelate prin metoda „şmen”

Situaţia devin alarmantă în judeţul Suceava unde „şmenarii” îşi fac de cap. De la o zi la alta, tot mai multe persoane sunt înşelate de indivizi care se oferă să le schimbe valută în lei printr-un schimb avantajos. Este şi cazul a două persoane, un tânăr de 22 de ani şi o femeie de 44 ani, care, marţi, au fost păcălite de astfel de indivizi.

Tânărul din comuna Zvoriştea le-a spus poliţiştilor că  s-a deplasat în cartierul Burdujeni, la o casă de schimb valutar pentru a schimba suma de 500 euro. În timp ce aştepta deschiderea unităţii a fost acostat de doi bărbaţi necunoscuţi, care i-au propus un schimb mai avantajos şi împreună s-au deplasat în parcarea din spatele magazinului unde, unul dintre aceştia, a calculat suma în lei pe care i-a înmânat-o reclamantului.

Acesta i-a dat cei 500 euro şi după ce a numărat a constatat că lipsesc 300 lei motiv pentru care  i-a restituit autorului iar acesta i-a numărat din nou,  a completat cu bancnote de 10 lei însă în momentul în care i-a înapoiat reclamantului, a sustras din teanc suma de 1.250 lei, profitând de neatenţia acestuia, după care s-au despărţit.

Tot marţi, o femeie de 44 ani, din comuna Mălini, a fost înşelată, cu ocazia efectuării unui schimb de valută, cu suma de 900 lei.

Ea a mers a mers la o casă de schimb valutar din Fălticeni, unde intenţiona să schimbe suma de 300 euro. Aici erau mai multe persoane la rând, moment în care femeia a fost abordată din spate de un necunoscut care s-a oferit să-i schimbe mai repede valuta, apoi a condus-o la o casă de amanet, aflată la o distanţă de aproximativ 10 metri, pentru a calcula suma de bani tranzacţionată, urmând să-i dea suma de 1.315lei.

După ce necunoscutul a calculat suma a ieşit din casa de amanet şi s-a deplasat în faţa unui magazin din apropiere, unde a avut loc tranzacţia. După efectuarea schimbului, persoana vătămată a părăsit locul, punându-şi banii în portmoneu. După aproximativ o oră din momentul efectuării tranzacţiei, a constatat faptul că persoana necunoscută a înşelat-o de suma de 900lei.

În ambele cazuri s-au deschis dosare penale pentru înşelăciune.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*