Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Cinci percheziţii la Suceava la contrabandişti de ţigări. Vezi ce au găsit în casele lor!

Percheziţii, marţi, în judeţul Suceava. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Covasna şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări. Aceştia au efectuat 12 percheziţii domiciliare, 5 în judeţul Suceava şi 7 în judeţul Covasna, pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 31.680 de ţigarete de contrabandă, 91 de litri de alcool, 20.558 de lei, 735 de euro, 63.600 de forinţi, 1.426 de USD şi 300 de dolari canadieni, 7 telefoane mobile şi diferite înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile, 7 autoturisme şi un motoscuter, precum şi pe conturi bancare ce aparţineau membrilor grupării.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2014, membrii grupării infracţionale ar fi obţinut venituri ilicite prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor aferente ţigărilor provenite din state extracomunitare, pe care aceştia le-ar fi deţinut, transportat, preluat, depozitat şi comercializat.

În cauză au fost identificaţi şase membri ai grupării, faţă de patru dintre aceştia fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

La activităţi au participat şi poliţişti de la B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Braşov, I.P.J. Suceava şi jandarmi.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*