Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Accident la Rădăuţi! A intrat cu maşina într-un stâlp de la reţeaua electrică

Accident, luni seară, pe raza municipiului Rădăuți, la intersecția străzilor Volovățului cu  Spitalului .

La fața locului poliţiştii au identificat un autoturism, fără plăcuțe cu numere de înmatriculare, avariat la partea din față, cu portierele din fața deschise și fără chei în contact. Nu a fost identificat conducătorul auto și nici posibili pasageri.

Fiind verificat autoturismul în baza de date a reieșit faptul că aparține  unui bărbat din comuna Mușenița, satul Vășcăuți.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, proprietarul maşinii a fost identificat pe marginea drumului, printre persoanele prezente la fața locului şi fiind întrebat dacă el este proprietarul autoturismului avariat, a negat inițial, iar în momentul în care a fost invitat la poliţie a declarat că el este proprietarul maşinii și că un prieten i-a sustras cheile și nu poate da alte relații cu privire la împrejurările producerii evenimentului rutier și nici cu privire la conducătorul auto. Ulterior la sediul poliției  acesta a declarat că autoturismul i-a fost sustras de un coleg de muncă, de 46 ani, din comuna Muşeniţa.

Întrucât proprietarul autoturismului emana halenă alcoolică și existau suspiciuni cu privire la persoana care a condus autoturismul în momentul producerii evenimentului rutier, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a proprietarului auto, rezultatul fiind 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, a fost identificat colegul proprietarului, ocazie cu care  s-a stabilit că în 23.06.2014, acesta a condus autoturismul pe strada Volovățului din municipiul Rădăuți, iar la intersecția cu strada Spitalului, pe fond de viteză neadaptată la condițiile de drum, a acroșat un stâlp de la rețeaua electrică.

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului, a stâlpului de electricitate și rănirea ușoară a conducătorului auto. Imediat după impact conducătorul auto s-a deplasat la adresa unde locuiește în municipiul Rădăuți.

Marţi, din cauza durerilor de cap cel în cauză s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuți unde a solicitat acordarea de îngrijiri medicale.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal care va fi soluţionat procedural.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*