Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Două volume lansate la Librăria Cărtureşti, în campania „Cultura uneşte Bucovina”

Miercuri, 25 iunie, de ora 18:00, în Librăria “Cărtureşti”, din incinta Iulius Mall Suceava, va avea loc lansarea volumelor „Acasă” şi „Ce dulci sunt fructele amare”, semnate de Luminiţa Aldea.
Cărţile sunt prezentate de prof. Viorica Petrovici, membră a Uniunii Scriitorilor din România.
Evenimentul se desfăşoară în cadrul campaniei „Cultura uneşte Bucovina”, cu prilejul Zilelor Sucevei.

Obiectivele campaniei au constat în:

– Valorificarea potențialului creator şi promovarea artiştilor şi autorilor bucovineni;

– Educarea prin cultură a tinerei generaţii, descoperirea şi promovarea tinerelor talente.

Primul proiect al campaniei l-a constituit editarea romanului ”Ce dulci sunt fructele amare….” al scriitoarei Luminița Aldea, aflat în manuscris din anul 2011, însă, pe parcursul campaniei, și datorită interesului ridicat al sponsorilor și cititorilor, s-a concretizat posibilitatea reeditării romanului ”Acasă”.

Mai mult decît atât, datorită succesului avut de această campanie, a fost editată şi placheta ”Pasărea de hârtie” care conține cele mai frumoase poezii ale autoarei, pe ale cărei versuri au fost creionate schițe realizate de elevi ai Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, coordonați de către prof. Camelia Rusu Sadovei.

Pe parcursul celor 5 luni, cărțile Luminței Aldea au fost citite de zeci de suceveni și nu numai, au fost adunate impresii pe pagina de facebook dedicată campaniei (https://www.facebook.com/wwwculturaunestebucovina?ref_type=bookmark),

au fost identificați sponsori cu ajutorul cărora a fost adunată suma necesară editării cărților Luminiței Aldea, alăturându-se acestei idei din ce în ce mai multe persoane și instituții. Cine a reușit să citească vreuna din cărțile Luminiței Aldea și-a dorit să aibă și cărțile în biblioteca personală, se arată într-un comunicat de presă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*