Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Corupție la Suceava. O bătrână de 72 de ani povestește cum au decurs audierile la DNA București

Ouă, carne, miere şi ciocolată. Pare lista de cumpărături a unei gospodine, dar este ceva mult mai ruşinos: mita pe care o primea un judecător din Rădăuţi. Procurorii spun că primea nimicuri din partea unui om de afaceri ca să dea sentinţe în favoarea acestuia. În acelaşi dosar este cercetat şi procurorul-şef al Secţiei de urmărire penală de la Parchetul Suceava.

În acest dosar procurorii anticorupţie au audiat mai multe persoane din Suceava. Printre acestea şi o femeie de 72 de ani. După mai bine de o oră de audieri, procurorii i-au dat drumul acasă. Doar că bătrâna nu avea cum să ajungă la Suceava. Abia se crăpase de zi când jandarmii au luat-o de acasă şi nu i-au spus că merg la Bucureşti.

Maria Cociorvan a povestit pentru Digi24 cum au decurs lucrurile: „M-au luat cum ia uliul găina, fără niciun ban, fără nimic și m-au dus la București.

M-au întrebat de un om, le-am spus, nu îl cunosc, nu l-am văzut, nici nu îl știu. Și atunci mi s-a făcut rău, m-au scos pe sală, afară, mi-au dat apă, mi-au adus nişte pizza, și am stat o bucată și când am intrat înapoi au spus: „Acuma recunoști? Dai declarații?”. Și am spus: nu dau nicio declarație, că nu am pentru ce. (…) I-am spus la procuror, eu ies în stradă și cerșesc. Eu n-am un leu. n-am nici mâncare, nici bani de drum, nimic. Nu i-a păsat la procuror.

(…) Un om, nu-l cunosc, cu ochelari, înalt, a venit și m-a cuprins după cap și a zis „mamaie, nu ai bani?”, „Nu am un leu” și a băgat mâna în buzunar și a scos 1 milion și mi-a dat 1 milion. (…) Ca să am de drum. L-am cuprins și l-am pupat!”.

Procurorii spun însă că nu au adus-o pe femeie 500 de kilometri degeaba. Ea ar fi dat mită unui judecător ca să-i ajute nepotul să recupereze un teren.

Sursa: digi24.ro


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Bătrâna dusă de mascaţi la audieri: Tremuram ca câinele la injecţie | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*