Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Femeile, ajutate să se încadreze pe piaţa muncii prin „Şcoala pentru femei”

Asociaţia Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii Suceava organizează conferinţa de lansare a proiectului „Şcoala pentru femei”, a spus preşedintele Liliana Agheorghicesei. Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru 1.275 de femei din Regiunile de Dezvoltare Nord-Est, Centru şi Nord-Vest prin calificare, recalificare, iniţiere şi promovarea unei societăţi inclusive în ceea ce priveşte egalitatea de şanse susţinută prin activităţi pe termen lung.

Obiectivele principale ale proiectului vizează îmbunătăţirea capacităţii femeilor de a se integra pe piaţa muncii prin informare, asistenţă şi dezvoltarea de noi competenţe profesionale care să le îndrume înspre locuri de muncă competitive sau înspre iniţiative antreprenoriale, generarea unei platforme on line pentru sprijinirea a cel puţin 50 de femei, dar şi crearea a 3 centre fixe de informare şi asistenţă privind reconcilierea vieţii de familie cu viaţa profesională.

De asemenea, vizate sunt însuşirea unor atitudini pozitive şi proactive faţă de egalitatea de şanse prin intermediul unor campanii de informare cu privire la conştientizarea drepturilor, tratamentului şi accesului egal pe piaţa muncii, creşterii încrederii în sine pentru femeile care se întorc pe piaţa muncii după o perioadă de timp. La conferinţa de lansare sunt invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale şi ai altor părţi interesate în derularea proiectului. Manifestare are loc pe 24 iunie 2014, ora 9:30, la Casa de Oaspeţii din municipiul Suceava. „Şcoala pentru femei” este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*