Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

FOTO Ana Maria Prodan şi Laurentiu Reghechampf, naşi de cununie la Suceava

Ana Maria Prodan si Laurentiu Reghechampf  au fost duminica nasi de cununie ai lui Bogdan si Andreea Steriopol. Cununia religioasa a avut loc la o biserica  Sf.  Mihail si Gavril din Gura Humorului iar petrecerea la  hotelul Toaca , de patru stele,  situat la marginea orasului ,la marginea unei paduri. Meniul nu a fost unul special ci specific zonei si nu au lipsit rulada de pui cu ciuperci  sarmalutele si carnacioi cu sos de piper.

Bogdan  Steriopol, fost  ziarist Prosport , actualmente la Fanatik, este din Bucuresti, iar mireasa, Andreea Lazar, este din Gura Humorului, iar dupa absolvirea facultatii tot in  Capitala a ramas sa lucreze la o agentie de turism. Cei doi formează un cuplu inca din 2011.

Petrecerea  la care au participat peste 200 de invitati a fost intretinuta de Ansmablul Ciprian Porumbescu din Suceava si interpretul de muzica populara Alexandru Bradatan, dar si de formatia Continental, tot din Suceava care a cantat muzica dance si populara.

Ana Maria Prodan si Laurentia Reghechampf impreuna cu cativa prieteni s-au cazat la pensiunea La Filuta din Malini, locatia fiind  aleasa de staff-ul sotilor Reghechampf dupa ce acestia au facut un tur al unitatilor hoteliere din județ.
Patronul pensiunii, Filuta Cerlinca  a ținut să le ofere tot ce este mai bun, să le gateasca din bucatele traditionale si sa le arate cum sunt traditiile din Bucovina. El a pregatit  toate delicatesele specifice zonei intre care  purcelus si vitel la proțap stropit cu vin, carnati, păstrav la cobză, sărmăluțe în foi de viță,tobă, pastramă, caș.

Pe platouri de lemn erau aşezate preparate din carne, pastramă de porc, cârnaţ de casă, chişcă, slănină cu ceapă roşie, caş şi urdă, legume proaspete. Nu au lipsit cănile de ceramică, cu vin de casă delicios, dar nici ţuica de prună, afinata, fragata, zmeurata, preparate din fructele de pădure ce cresc în zona Mălini.
Nu au lipsit nici cozonacii și prăjiturile de casă  si plăcintele poale-n brâu.

„Sunt pentru prima oară aici și se simt minunat. Le place locul, oamenii, obiceiurile și mai ales mâncărurile tradiționale care nu pot fi înlocuite în nici un colț din lume”, ne-a spus patronul pensiunii.
atronul Pensiunii „La Filuţă”, Filuţă Cerlincă, le-a pregătit  sotilor Reghecampf o primire specială.

Șaretă  la care sunt înhămaţi cai de munte, împodobiţi cu clopoţei , fanfara din Calafindești,  iar  tinere îmbrăcate în costume populare i-au servit pe oaspeţi cu pâine şi sare, după cum este tradiţia.

Pensiunea „La Filuţă” este de tip „circuit închis, all inclusive. Poate fi închiriată doar grupurilor şi oferă servicii de cazare excelente, unde cei care aleg să-şi petreacă câteva zile împreuna cu familia, prietenii apropiaţi sau organizează o întâlnire de afaceri nu sunt deranjaţi de alţi turişti din pensiune. Pensiunea se află la 60 km de municipiul Suceava şi 35 km de municipiul Fălticeni, mai exact în satul Văleni Stânişoara, din comuna Mălini.

După cum au spus şi cei care au trecut măcar o dată pe „La Filuţă, „este un loc unic şi original”. Obiectivul principal al restaurantului este „stâna turistică”, unde turiştii pot vedea cum se prepară caşul, urda, balmoşul şi multe alte preparate tradiţionale cu specific bucovinean.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*