Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Centrul de Transfuzii din Suceava va fi modernizat

Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România continuă programul naţional “O şansă pentru viaţă” prin renovarea, dotarea şi modernizarea a şapte centre de transfuzii din ţară.

După renovarea Centrului de Transfuzii din Bucureşti, cel mai mare centru din capitală, vor urma acum centrele din Buzău, Cluj Napoca, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu.

Investiţia totală pe care Fundaţia Vodafone România o va face pentru reabilitarea acestor 7 centre se ridica la 360.000 Euro a anunţat joi,cu prilejul marcării Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, directorul fundaţiei Angela Galeta.

“În cei şase ani de când desfăşurăm împreună cu Asociaţia React programul”O şansă pentru viaţă”, au fost organizate 756 de sesiuni de donare de sânge adresate publicului larg, companiilor şi instituţiilor şi 4 campanii de informare. În total, în cei 6 ani, 120.000 de persoane au donat sânge, ceea ce a contribuit la salvarea a peste 170.000 de vieţi omeneşti. Totodată, am reuşit împreună să renovăm şi să dotăm cel mai mare centru de transfuzii din ţară (Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti). Cu această nouă etapă a programului nostru, investiţia totală se ridică la aproximativ 800.000 euro”, a declarat Angela Galeta.

În plus, anul acesta, Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România vor susţine şi renovarea băncii de sânge a Centrului de Transfuzii Bucureşti şi vor include 15 oraşe noi în cadrul campaniei mobile de recoltare sanguină. Astfel, locuitorii din oraşele în care nu există un centru de transfuzii, cum ar fi Alexandria, Bistriţa, Deva sau Tulcea vor avea de acum posibilitatea de a dona sânge, în cadrul caravanelor mobile care se vor deplasa periodic.

Cu  ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge care este pe 14 iunie, Asociaţia React şi Vodafone România vor desfăşura o serie de activităţi de promovare a donării de sânge benevole în Bucureşti.
Astfel, pe 13 iunie vor fi amplasate trei corturi medicale în zona Eroilor, Piaţa Romană şi pe Bulevardul Independenţei (intrare Politehnică), între orele 09.00-12.00. Toţi cei interesaţi de donarea de sânge vor primi informaţii şi vor beneficia de o serie de analize medicale gratuite (măsurarea glicemiei, hemoglobina, presiune arterială, determinarea grupei de sânge şi RH). În plus, pentru facilitarea accesului tuturor celor care doresc să doneze sânge în
această săptămână, o unitate mobilă de donare de sânge va fi amplasată: în parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) (sâmbătă, 14 iunie, între orele 11.00-15.00).

“Desfăşurăm aceste acţiuni cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sânge cu scopul de semnala nevoia de preparate sanguine sigure pentru sistemul transfuzional românesc. Anul acesta, Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge are drept slogan “Donează sânge pentru cele care dăruiesc viaţă” şi îşi propune să tragă un semnal de alarmă privind rata mortalităţii materne şi a nevoii de produse sanguine sigure pentru mame şi nou născuţi.

În 2013, numai în maternităţile din Bucureşti au fost utilizate peste 1.200 de pungi cu produse sanguine pentru salvarea femeilor care au avut complicaţii în timpul sarcinii sau la naştere.” a arătat  Anca Ştefan, preşedinte Asociaţia React.

Asociaţia React şi Vodafone România derulează încă din 2008 cel mai amplu program naţional de donare de sânge din România – “O şansă pentru viaţă”.

Programul cuprinde trei componente: campanii media de informare şi conştientizare cu privire la importanţa donării de sânge; campanii mobile de donare de sânge şi proiecte de renovare şi dotare a unităţilor de transfuzii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*