Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Consiliul Local Suceava se opune construcţiei unui cartier de locuinţe pe Aleea Dumbrăvii

Dezbateri furtunoase, joi, în Consiliul Local Suceava, pe tema aprobării documentaţiei şi regulamentului de urbanism pentru construcţia unui complex rezidenţial de locuinţe pe Aleea Dumbrăvii, din Burdujeni.
Aleşii locali s-au arătat extrem de supăraţi după ce – în urma unui vot negativ anterior – firma constructoare a anunţat că îi va reclama la DNA şi la tribunal, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.
Membrii legislativului s-au lansat într-un şir întreg de contre verbale, arătând că presiunea mediatică şi invectivele “sunt o practică reprobabilă” din partea societăţii respective.
Cu toate apelurile primarului Ion Lungu de a aviza proiectul, ei au rămas neînduplecaţi, spunând că se poate crea “un precedent periculos” în activitatea deliberativului.
La sfârşitul lunii trecute, consilierii locali suceveni au respins proiectul, în valoare de peste 3 milioane de euro, pe motiv că documentaţia de autorizare nu era ataşată la proiect şi din cauză că nu era precizat exact numărul locurilor de parcare.
Proiectul prevede ridicarea a 70 de vile, pe o suprafaţă de aproximativ 5 hectare, din zona Aleea Dumbrăvii.
Fiecare construcţie va fi dotată cu spaţiu de parcare, iar aleile de legătură vor avea 7 metri lăţime.
Proiectul mai presupune amenajarea unui teren de sport şi a unui minimarke

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*