Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Benu, Moldoveanu, Piticari şi Poma află azi dacă rămân după gratii

Curtea de Apel Suceava stabileşte, joi, dacă fostul director general al APIA, Gheorghe Benu, dar şi şefii APIA din Suceava rămân în arest sau nu.

Magistraţii vor analiza contestaţiile formulate de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva măsurilor preventive la sfârşitul săptămânii trecute împotriva fostului director general al APIA Bucureşti, Gheorghe Benu, a directoarei adjuncte a Centrului Judeţean APIA Suceava, Delia Moldoveanu, pentru care s-a dispus luarea măsurii de arest la domiciliu, dar şi împotriva măsurilor de punere în libertate sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi localitatea, pentru consilierul judeţean Ioan Piticari şi medicul veterinar Neculai Toma.

Procurorii DNA suceveni au cerut în contestaţiile depuse la Curtea de Apel arestarea preventivă pentru toţi cei patru principali inculpaţi în dosarul subvenţiilor europene acordate ilegal de APIA Suceava.

Directorul APIA, Gheorghe Benu, şi protejata sa, adjuncta de la APIA Suceava, arestaţi la domiciliu

Tot joi, Tribunalul Suceava va judeca contestaţiile formulate de angajatele APIA Lya Chiriac, Ionela Melania Blanariu dar şi de fostul primar al municipiului Rădăuţi, Constantin Gabriel Serban, împotriva măsurilor dispuse împotriva lor de procurori de instituire a controlului judiciar, cu interdicţie de a părăsi localitatea.
In scandalul subventiilor date ilegal de APIA procurorii suspectează o fraudă din fonduri europene de cel puţin 5 milioane de lei, produsă sub directa supraveghere a directorului adjunct al APIA Suceava, Delia Moldoveanu, care aflându-se într-o relaţie mai mult decât amicală cu şeful APIA Central, Gheorghe Benu, a reuşit, împreună cu colegele sale de la Suceava să intre în baza de date a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, introducând date falsificate, astfel încât fermieri din judeţul Suceava, fie aceştia deţinători de teren sau crescători de animale, gospodari, agenţi economici, asociaţii, parohii ori mănăstiri, au obţinut ilegal subvenţii pentru terenul deţinut ori pentru animalele crescute, parte dintre acestea existente doar pe hârtie.

Încă șase persoane, cercetate penal de DNA, în scandalul APIA Suceava. Printre ei un director, un șef serviciu și un fost primar


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*