Joi 23 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Primarul Sucevei vrea autobuze electrice din bani europeni

Municipalitatea suceveană speră să atragă bani europeni pentru achiziţia a 40 de autobuze electrice. Primarul Sucevei, Ioan Lungu, a declarat, miercuri, că  a purtat discuţii săptămâna trecută, la Forumul European al Vehiculelor Electrice de la Bruxelles, cu reprezentanţii Comisiei Europene, precizând că a fost depusă o scrisoare de intenţie la Agenţia de Dezvoltare Nord Est.
El a menţionat că valoarea unui autobuz electric depăşeşte 300.000 euro, amortizarea investiţiei realizându-se în decurs de trei ani.
“Sper să depunem acest proiect în 2014, iar derularea efectivă să înceapă în 2015. Suceava este partener în acest proiect cu Londra, Lisabona, Madrid, Milano, Oslo, Frankfurt, Rotterdam, Stockholm, Zaragoza şi Katowice. Am avut discuţii cu mai mulţi furnizori de autobuze electrice – IRIZAR, SKODA, SOLARIS, VOLVO.
Cel mai bine s-ar potrivi SOLARIS din Polonia, ei fac un autobuz hibrid, să poată funcţiona atât electric, cât şi pe bază de combustibil, sunt climatic aproape de cerinţele noastre, ca şi fiabilitate, costuri. Noi, Primăria, ne-am făcut temele, dar nu depinde numai de noi! Depinde şi de Uniunea Europeană, şi de Guvern, cum se mişcă, cum semnează Acordul Cadru, cât de repede vor reacţiona agenţiile de dezvoltare din teritoriu…”, a spus Lungu

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*