Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

11 percheziţii la Suceava şi Botoşani. Opt traficanţi de ţigări, reţinuţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Botoşani, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă au destructurat, miercuri o grupare infracţională care desfăşura activităţi ilicite în sfera infracţionalităţii de criminalitate organizată economico-financiară cu produse accizabile si care acţiona pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava.

Miercuri dimineaţă au fost desfasurate 11 percheziţii domiciliare, efectuate la membrii grupării, in urma carora au fost ridicate în vederea confiscării un revolver si şase cartuşe, 34  telefoane mobile, 28 SIM-uri, 2 laptop-uri, hard-uri externe, 205 carduri blank cu cip şi fără, un inscriptor carduri bancare, mai multe ţigarete diferite mărci, un autoturism în valoare totală de 15.000 euro, suma de 3800 lei şi alte obiecte/înscrisuri utile cauzei.

Din gruparea infracţională a fost identificat ca făcând parte şi un poliţist de frontieră, activitatea acestuia fiind monitorizata permanent pe timpul derularii activitatilor specifice desfasurate pentru depistarea tuturor membrilor retelei infractionale. De asemenea, pe perioada documentarii activitatii infractionale, politistii de frontiera au descoperit şi reţinut în vederea confiscării cantitatea de 27.000 pachete ţigarete.

Din gruparea infracţionala au fost identificate până în prezent 8 persoane acestea fiind duse miercuri la audieri.

Monitorizarea grupării a avut loc în perioada noiembrie 2013 – iunie 2014.

 

Membrii grupării preluau ţigaretele de contrabandă de la cetăţeni ucrainieni, care le aduceau în România, ulterior oferindu-le spre vânzare pe raza judeţului  Botoşani.

Zece din percheziţii au avut loc la Botoşani şi una la Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*