Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Lungu: În orice moment este posibil să fie întreruptă apa caldă

Administratorul special de la Termica,  Ovidiu Dumitrescu a  spus, marţi, in cadrul ședintei  cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, că, de la începutul anului, încasările de la populaţie au fost de 12 milioane lei, faţă de 15 milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Se încasează, ca medie, luna ianuarie 2014, la fel şi noi plătim energia achiziţionată de la Bioenergy, mai mult decât încasăm nu avem de unde plăti… Avem o restanţă de 13,5 milioane lei, trebuie să faceţi efortul de a lămuri oamenii că trebuie să găsească soluţii pentru a plăti aceste consumuri. Până acum s-au solicitat 470 de formulare pentru debranşare şi s-au întors cu toate aprobările 270, număr mai mare cu 10 % faţă de anul trecut”, a spus Dumitrescu.
La randul sau, primarul  Sucevei, Ion Lungu  a atras atenţia că neplata restanţelor poate duce la sistarea furnizării apei calde.
„Nu e un secret pentru nimeni, mergem pe sârmă cu apa caldă. În orice moment este posibil să fie întreruptă! Populaţia are de plătit undeva la patru milioane de euro. Dacă am avea azi două milioane de euro ne-am debloca total. N-am avea această frică… Sunt chestii elementare într-o lume civilizată să plăteşti ceea ce consumi! Pe 23 iunie este a doua licitaţie pentru operatorul de distribuţie. Trebuie să facem o colaborare între partea de producere a energiei termice şi cea de transport. Nu oprim pe nimeni cu forţa la sistemul centralizat, dar cei care rămân trebuie să plătească!”  a spus Lungu

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*