Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Vezi cine asigură interimatul la APIA Suceava, după scandalul de corupţie

Interimatul la conducerea APIA Suceava este asigurat de directorul executiv al APIA Iasi, Sergiu Iulian Jitareanu. El a primit decizia pentru a coordona Centrul Judetean al Agentiei de Plati de la Suceava din partea aparatului central, la sfarsitul saptamanii trecute.
Jitareanu il inlocuieste la conducere pe o perioada care inca nu a fost stabilita de conducerea centrala pe directorul APIA Suceava, Eugen Mogos.
Ieseanul trebuie sa numeasca la randul sau alti patru interimari in locul celor cercetati de DNA in dosarul aprobarii subventiilor ilegale acordate din funduri europene.
Jitareanu a spus ca nu poate comenta in niciun fel implicarea colegilor de la Suceava in acest dosar  cercetat de DNA Suceava. Mai mult, el a afirmat ca nici nu stia ca cei cinci angajati de la APIA Suceava, patru cu functii de conduecre si unul pe functie de executie sunt implicati in asa ceva.
Nu pot comenta pentru ca  este un dosar in cercetare. Nu am stiut ca sunt implicati in asa ceva si nici nu am primit vreo sesizare in acest sens. Eu coordonez activitatea pe Regiunea de Dezvoltare  Nord -Est insa era si este doar o activitate de sprijinire a acestei institutii ca si in celelalte judete incluse in regiune . In aceste zile voi numi interimarii in locul celor cercetati de DNA si suspendati din functie, astfel incat activitatea sa se desfasoare normal. Astazi este si ultima zi cand se depun cereri de acordare a subventiei  pe suprafata . Numirea celor patru este temporara pana la finalizarea cercetarilor. Trebuie vazut si faptul ca judetul Suceava are cel mai mare numar de cereri depuse pe suprafata dar si din punct de vedere zootehnic, nu trebuie vazuat doar partea ,,neagra,, a lucrurilor.  APIA a atras si cel mai mare procent de fonduri euroepne, 99 la suta din total”, ne-a spus Jitareanu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*