Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Nechifor, nemulţumit de primarul de la Câmpulung Moldovenesc pentru că a cerut bani de la Guvern pentru finalizarea pârtiei de schi din masivul Rarău

Preşedintele  Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, s-a declarat nemultumit, vineri, de  primarul liberal  de Câmpulung Moldovenesc,  Mihăiță Negură, după ce acesta din urmă a cerut, joi, la  întâlnirea  aleşilor locali cu vicepremierul Liviu Dragnea, bani de la Guvern pentru finalizarea pârtiei de schi din masivul Rarău, dar, pe de altă parte, îngreunează relaţia cu constructorii.
Nechifor a spus că decizia lui Negură  de a acţiona în instanţă firmele respective, pe motiv că unele facturi nu se justifică, crează un handicap major în ceea ce priveşte continuarea lucrărilor.
Cât timp există în instanţă un astfel de proces, nu pot comenta oportunitatea sau gradul de adevăr al acestei acţiuni în instanţă. Sigur, e dreptul lor, dar în acest caz nu pot fi continuate lucrările, cel mult decontate lucrările existente…Din păcate, acest moment juridic pe care Primăria l-a creat ne aduce în situaţia în care – chiar dacă ar fi acum bani la nivel de Guvern, Primărie sau Consiliu Judeţean – nu ar putea fi decontaţi către constructori în vederea continuării investiţiei.Poate că ar avea sens ca inclusiv Corpul de Control al Guvernului să trimită o misiune la Câmpulung Moldovenesc pentru a verifica cele care sunt exprimate de către primar! Fiecare trebuie să înţelegem ceea ce spunem şi ceea ce susţinem, asta am vrut să transmit astăzi, nimic mai mult…Trebuie un compromis, eu am încercat rolul de mediator, nu pot să mă implic mai mult…Este, poate, şi cazul să facem lucrul ăsta , dar voi mai avea o discuţie cu primarul, acum a trecut şi campania electorală, putem discuta mai relaxat…” a spus Nechifor..
Trebuie amintit că primarul  Mihăiță Negură a solicitat 3 milioane de euro pentru finalizarea pârtiei din masivul Rarău, care până acum a înghiţit 10 milioane euro. El i-a înmânat chiar o mapă lui Liviu Dragnea , în care este detaliată, inclusiv cu fotografii, situaţia lucrărilor.
Cunoaşteţi problema, v-am trimis documentaţia acestei investiţii.Activitatea principală la noi este turismul, dar hotelurile sunt goale, e o problemă la nivel de zonă !Deja au trecut 2 ani de zile ( de când nu se mai lucrează la pârtie – n.r. ) şi sunt foarte îngrijorat că această investiţie se poate transforma în fier vechi ! Până la sfârşitul anului trebuie să mai plătesc 27 de miliarde lei pentru lucrări executate şi nedecontatea spus  edilul.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*