Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Primarii din judeţ s-au plâns vicepremierului că nu au bani. Dragnea nu le-a promis nimic

Vicepremierul Liviu Dragnea a avut, joi, la ora 10.00  o întâlnire la Palatul Administrativ din Suceava după ce cu doar o oră înainte  a vizitat Mănăstirea Dragomirna.

La reuniune a participat prefectul Sucevei, Florin Sinescu, președintele CJ, Cătălin Nechifor, și directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

În sală au fost prezenți doar parlamentarii PSD, nu și cei din PDL  și PNL.

După ce preşedintele șeful administrației județene, Cătălin Nechifor, şi vicepremierul Liviu Dragnea  au prezentat pe scurt noile proiecte de investiţii pentru perioada până în 2020 şi schimbările legislative care se prefigurează, primarii mai multor localităţi au cerut bani, în general, pentru terminarea investiţiilor începute.

Oficialul guvernamental  a declarat că este disponibil pentru rezolvarea tuturor aspectelor, dar nu a promis nici o sumă şi nu a avansat nici un termen pentru finalizarea lucrărilor la care se refereau edilii şefi.

 

Dragnea le-a transmis primarilor suceveni că pot depune proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere cu fonduri europene și că pentru modernizarea drumurilor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe care îl coordonează, va gestiona fonduri europene în valoare de 2,8 miliarde de lei.

El a precizat că între anii 2014 şi 2020, regiunea de Nord-Est va beneficia de finanţări importante de la UE, în condiţiile în care acum este penultima din Europa ca nivel de dezvoltare.

Pentru pârtie a fost o abordare greşită a primarilor şi a firmelor, care au lucrat fără a avea bani.Vom analiza cu toată responsabilitatea”, a spus Dragnea.

Solicitari de fonduri au mai venit din partea primarilor din Vultureşti,  Panaci, Poieni Solca

Vatra Dornei, Suceviţa, Burla, Fântânele, Iacobeni, Milişăuţi și   Preuteşti.

Oficialul guvernamental a ascultat și a făcut promisiuni  de soluționare a solicitarilor.

Presat de timp, Dragnea şi-a cerut scuze pentru că nu poate răspunde la toate întrebările, dar a promis să onoreze mai des invitaţiile conducerii judeţului.

El a plecat la Botoşani, unde avea fixată o întâlnire cu Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*