Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Cinci autofreze şi o şenilată vor fi achiziţionate pentru judeţul Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean  Suceava , Cătălin Nechifor a declarat  că miercuri, la Iaşi,  se va semna contractul de finanţare prin care Asociaţia Intercomunitară pentru Dezvoltare EURONEST va achiziţiona 24 de autofreze de zăpadă şi şase vehicule şenilat din care 5 autofreze de zăpadă şi o şenilată pentru județul nostru.  Proiectul este în valoare de 20,9 milioane de lei.
Maşinile fac parte din proiectul  Îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă în condiţii de iarnă, finanţat din fonduri europene, partea suceveană având alocate 4,2 milioane lei.
Nechifor a declarat, marţi, că această investiţie este foarte importantă în condiţiile iernilor grele, adăugând că procedura de achiziţii publice poate începe imediat după semnarea contractului.
Consiliul Judeţean Suceava va avea co-finanţare, noi va trebui să alocăm 87.124 lei, ceea ce este foarte puţin, adică 2 % din total. Utilajele sunt foarte importante, de mâine putem, practic, să începem procedurile de achiziţie publică.Sper ca iarna viitoare să ne prindă cu utilajele în ograda proprie…Va trebui să găsim o formulă prin care aceste echipamente să fie utilizate, am purtat discuţii cu ISU, cu Direcţia de Drumuri şi Poduri, încă nu avem o formulă finală…Autofrezele pot fi locate în punctele critice : una în zona Rădăuţi, una în zona Fălticeni, una în zona Gura Humoruilui şi două freze în zona Sucevei”, a spus Nechifor.
Asociaţia EURONEST  are în componenta  judeţele Suceava, Neamț, Vaslui,  Botoşani, Iaşi, şi Bacău.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*