Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Descoperire şocantă! Ce au văzut medicii în inima unui bebeluş din Suceava

Un bebelus aflat in stare critica a avut nevoie de transport special la spital. Baietelul nascut in urma cu sapte zile a fost transportat cu elicopterul sanitar de la Suceava pana la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi, scrie Bună Ziua Iaşi.  Bebelusul a necesitat internare in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), medicii fiind nevoiti sa-l intubeze si sa-l conecteze la aparate pentru ca micutul sa poata respira si inima sa fie ajutata sa functioneze. In urma investigatiilor de specialitate, medicii cardiologi au descoperit zece defecte cardiovasculare si complicatii ale organelor interne cauzate de acestea.

Deocamdata bebelusul primeste tratament medicamentos pentruinsuficienta cardiaca, hipertensiunea pulmonara si subtierea muschiului inimii. Din cauza muschiului inimii mult ingrosat copilul a facut o complicatie la plamani, hipertensiune pulmonara. “Copilul este intr-o stare foarte grava. Acest baietel de numai sapte zile are zece anomalii cardiace, inclusiv complicatiile acestora. Datorita hipoxiei care s-a instalat inainte, in timpul sau dupa nastere, muschiul inimii s-a ingrosat. Din aceasta cauza a aparut o alta complicatie, hipertensiunea pulmonara. Inima bolnava a imbolnavit plamanii. Eu zic ca evolutia va fi una buna. Copilul are nevoie de interventie chirurgicala pe cord, dar asta nu este o urgenta. In prezent este internat la Terapie Intensiva, unde este intubat si ajutat de aparate sa respire. Tratamentul medicamentos pe care il primeste acum este pentru a trata insuficienta cardiaca, hipertensiunea pulmonara. De asemenea, face si tratament pentru subtierea muschiului inimii pentru a permite sangelui sa treaca in aorta si apoi la toate organele corpului“, a declarat conf. dr. Constantin Iordache, seful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi.

Medicii cardiologi banuiesc ca micutul a suferit si la nastere, dar nu se pot pronunta pana nu vor discuta si cu mama copilului. Femeia nu a putut sa-si insoteasca bebelusul pe perioada transportului cu elicopterul urmand sa se deplaseze cu un autoturism la spitalul iesean.

Este posibil ca nasterea sa fi fost dificila. Exista anumite defecte pe care banuim ca le-a dobandit la nastere. Aceasta hipoxie, scaderea concentratiei oxigenului din sange, poate sa apara si din cauza cordonului ombilical din jurul gatului. Cand mama va veni la spital, vom putea afla care au fost problemele la nastere”, a declarat conf. dr. Constantin Iordache. Cand starea de sanatate a copilului o va permite, medicii vor decide daca micutul poate fi operat in tara sau strainatate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*