Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Bălan: PDL se constituie în cel mai important partid de opoziție din Suceava

Procentul de peste 23 la sută obținut de PDL în județul Suceava a ridicat standardul acestui partid după alegerile europarlamentare față de cele locale. Președintele organizației municipale a PDL Suceava, deputatul Ioan  Balan  a ținut vineri, în cadrul unei conferințe de presă să mulțumească sucevenilor pentru votul acordat PDL și potrivit acestuia, Partidul Democrat Liberal ,,se constituie in cel mai important și principal partid de opozitie din Suceava,, .

Bălan a afirmat că dacă rezultatele de duminică ar fi fost pentru alegeri parlamentare, atunci, în judeţul Suceava PSD ar fi obţinut cinci locuri de deputaţi, PDL ar fi câştigat patru locuri şi PNL un loc.

,, In 2012, PDL a batut intr-un singur colegiu. Azi, avem doi  colegii unde PDL a castigat. Matematica ne arata ca la Suceava pe scorul de acum PSD obtinea 5 deputati, PDL -, iar PNL doar 1,, a spus Balan.

Deputatul consideră că în  decembrie 2014, democrat liberalii  și liberalii vor va da preşedintele României. ,,La alegerile prezidențiale de la sfarsitul acestui an, PDL-PNL  va da presedintele. PSD, impreuna cu partidele cu care s-a aliat nu poate ajunge la 50 %. Partidele de dreapta, unite intr-un proiect comun, au mai mult de 50 %. Fuziunea dintre PDL si PNL a creat foarte multa emotie si speranta pentru electoratul de dreapta ca votul va fi unul util si nu dispersat si de care va depinde viitorul tarii pentru urmatorii 10 ani. Odata cu alegerea presedintelui tarii, care va fi de dreapta, imediat se va realiza in Parlament o majoritate care va da un Guvern de dreapta, ce va aduce prosperitate,, a spus Balan.

El a precizat ca deocamdata nu s-a stabilit cum se va numele  partidului rezultat in urma fuziunii, ce imn va avea sau ce insemne,acestea urmand a fi stabilite in perioada urmatoare.

,, Timpul e extrem de scurt, iar lucrurile se misca si evolueaza in bine, iar decizia de fuziune a fost luata la nivel national. Celelalte decizii care tin de imn, denumire, insemne si candidat, de premier, vor fi luate in perioada urmatoare si lucrurile nu se vor bloca sub nici o forma. S-au luat in calcul mecanisemele care pot pune in valoarea oamenii din cele doua partide,, a mai spus Balan.

El a afirmat  ca ,În acest proiect mare sunt asteptate   nu doar PDL si PNL, ci si celalate partide. E o constructie care a creat emotie si o foarte mare asteptare. Sansa noastra e ca PDL e reprezentat extraordinar la varf. Cred in forta PDL in principal, dar si in cea a PNL.Cred in principal in dreapta si votantii de dreapta.In perioada urmatoare, cei care s-au ratacit in bezna isi vor gasi drumul spre aceasta formula noua de dreapta, luminoasa. Baisanu e un lider important care in zilele urmatoare isi va arata adevarata valoare. Nu vor exista orgolii locale. Daca la nivel de varf am aratat ca se poate, de ce nu credeti ca intr-0 localitate nu se va putea face ceva?,, a mai spus Balan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*