Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Premieră la Spitalul Județean Suceava! Se vor putea face prelevări de organe

Începând cu 1  iulie, la Spitalul Judeţean Suceava  se vor putea face prelevări de organe, odată cu derularea programului de transplant. Directorul medical,Tiberiu Brădățan, a declarat că Ministerul Sănătăţii a acreditat Şpitalul Județean  din Suceava pentru activitatea de prelevare de organe ca urmare a amplelor investiţii în renovarea şi dotarea cu echipamente a secţiilor, inclusiv a celei de Anestezie şi Terapie Intensivă.

El a mai spus că  unitatea a primit deja  o finanţare de 60.000 de lei pentru derularea  acestui program. Deocamdată, conducerea spitalului nu a spus ce organe vor fi prelevate.  Cert este că medicii vor  beneficia de  programe de instruire pe linie de transplant precum Proiectul SPER (Specializare pentru Performanta, Eficacitate si Raspuns in domeniul transplantului de organe).

Extinderea acestui program care a fost aplicabil deja în alte orașe va ajunge și în Suceava.  Anul trecut,  Casa de  Asigurări de Sănătate Suceava a decontat aproximativ 1 milion de lei pentru tratamentul stării post-transplant, sume de care au beneficiat 56 de pacienţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*