Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Sentinţă incredibilă! Traficanţi de minore condamnaţi cu suspendare

Sentinţă incredibilă a magistraţilor de la Tribunalul Suceava. Trei traficanţi de persoane, printre care şi minore, au fost condamnaţi, luni, la închisoare cu suspendare. Doar al patrulea dintre ei, Cristian Irimciuc, de 36 de ani, din Ipoteşti, a primit cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru „iniţiere şi constituire a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni privind traficul de persoane în scopul exploatării sexuale” şi „trafic de persoane”. Ceilalţi trei, Ştefan Policiuc, Alexandra Policiuc şi Daniela Policiuc au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, aceştia au exploatat mai multe fete, printre care şi minore, care au fost obligate să practice prostituţia în Italia.

Ştefan Policiuc, de 31 de ani, din Suceava, a primit trei ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de cinci ani pentru  „iniţiere şi constituire a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni privind traficul de persoane în scopul exploatării sexuale” şi „trafic de minori în formă continuată”, Alexandra Policiuc, de 24 de ani, tot din Suceava, a fost condamnartă la doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de patru ani şi 10 luni, pentru  „iniţiere şi constituire a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni privind traficul de persoane în scopul exploatării sexuale”, „instigare la fals material în înscrisuri oficiale” şi „trafic de persoane”, Alina – Daniela Policiuc, de 34 de ani, din Ipoteşti, a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de patru ani şi şase luni pentru „iniţiere şi constituire a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni privind traficul de persoane în scopul exploatării sexuale” şi „trafic de persoane”.

Aceştia recrutau fete din Suceava şi le transportau în Italia promiţându-le locuri de muncă decente. Au luat inclusiv fete din centre de plasament.

Când ajungeau acolo, tinerele erau obligate să se prostitueze şi erau ameninţate de multe ori cu moartea. Ba mai mult, dacă nu produceau suficienţi bani pentru proxeneţi, fetele erau bătute cu cruzime.

Cei patru traficanţi de minore trebuie să achite  şi câte 2.825 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Sentinţa magistraţilor suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Sentinţă incredibilă! Traficanţi de minore condamnaţi cu suspendare | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*