Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Aproape 580.000 de suceveni sunt așteptați, duminică, la urne

stampila-votare alegeriDuminică,  25 mai, ziua când se desfășoară alegeri pentru Parlamentul European, sunt aștepțați la urne 579.577 de suceveni. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a ajuns la final. Potrivit prefectului județului, Florin Sinescu, joi, au fost întocmite copiile actualizate de pe listele electorale permanente, iar vineri, se face distribuirea buletinelor de vot, a ştampilelor de control şi a ştampilelor cu menţiunea VOTAT, precum şi a formularelor pentru încheierea proceselor verbale. El a remintit în judeţul Suceava funcţionează 553 de secţii de votare, la care au fost repartizate 637.535 buletine de vot.

Bugetul alocat de Guvern pentru alegerile europarlamentare este de 2 milioane de lei, cea mai mare parte fiind pentru costuri de personal, adică 1.579.000 lei. Cu aceşti bani, se vor plăti indemnizaţiile pentru preşedinţii, locţiitorii preşedinţilor şi membrii tuturor secţiilor de votare din judeţ.Pentru bunuri şi servicii, Ministerul a alocat 312.000 de lei, iar pentru cheltuieli de capital, s-au trimis, către Suceava, 10.000 de lei.

Din aceşti bani, la Prefectura Suceava s-au achiziţionat 2 calculatoare şi un server.

Sinescu a declarat, joi, că, în ceea ce priveşte comunicaţiile,  numai în 3 secţii nu pot fi asigurate legături prin telefoane mobile.Sâmbătă şi duminică, Serviciul de Evidenţă a Populaţiei va funcţiona cu program extins, între orele 8 – 16, respectiv 8 – 21.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*