Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a luat la rost conducerea SCCF Iași pentru întârzierea lucrărilor la șoseaua de centură a Sucevei

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a vizitat, joi, o serie de investiţii în curs de derulare din Suceava între care șoseaua de centură și Aeroportul Salcea-Suceava.

Alături de domnisa sa, s-au mai aflat prefectul județului, Florin Sinescu, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, senatorul PSD Ovidiu Donțu și deputatul PSD, Neculae Bereanu.

Ministrul Dan Şova l-a apostrofat pe reprezentantul constructorului de la şoseaua de centură a Sucevei, din cauza întârzierii cu care sunt reluate lucrările, precizând că nu exclude să se ajungă chiar și la rezilierea contractului dacă firma ieșeană nu continua lucrările odată reluate într-un rimt mai rapid.

Răspunsul executantului lucrării, firma SCCF Iaşi, a fost că întârzierea se datorează faptului că organizarea de şantier s-a făcut cu dificultate.

Principala problemă cu care se confruntă constructorul este, de data asta, nu lipsa banilor, ci lipsa personalului.

Acum, pe şantier lucrează doar 25 de oameni, dintr-un necesar de peste 100.  Conducerea SCCF Iași nu i-a spus ministrului cum a făcut lucrări folosind zilieri și cum aceștia au fost retribuiți prost, preferând să se orienteze care alte societăți care plăteasc mult mai bine.

Reprezentantul SCCF Iaşi l-a asigurat însă  pe ministrul Şova că lucrarea va fi finalizată în luna septembrie a acestui an.Ministrul  a cerut ca şoseaua să fie terminată în iulie, în caz contrar, firma ieşeană putând fi penalizată. Dan Șova  a identificat şi o problemă – pe tronsonul 3, între Pătrăuţi şi Şcheia, vor trebui consolidaţi, prin inerbare, aproximativ 600 de metri de dealuri, de o parte şi de alta a drumului. Aceeaşi problemă se înregistrează şi în zona Moara.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*