Vineri 14 Iunie 2024, Actualizat acum 165 zile 12:00 am

„Festivalul luminii”, pentru prima oară la Suceava

Pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, sâmbătă, s-a desfășurat pentru prima dată în orașul nostru Festivalul Luminii. În cadrul acestuia, au fost  organizate ateliere, jocuri cercetăşeşti, şi o expoziţie cu desenele copiilor suceveni cu vârsta până în 14 ani pe tema copilăriei. Odată cu lăsarea întunericului şi până la ora 22:30, aleile pietonale au fost  luminate de cele peste 3.000 de lumânări în cutiuţe obţinute prin plierea manuală a hârtiei.

Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în inima Sucevei, în ciuda agitaţiei zilnice urbane, şi de face sucevenii să contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor importante şi a celor minore din viaţă, sau măcar la o varianta extrem de originală de artă şi relaxare.

Festivalul luminii este un alt fel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de 2 ore, o idee, zeci de mii de lumânări, …Festivalul Luminii ajunge anul acesta la nivel național la o ediţie aniversară, şi anume a zecea, prin care se va trimite în continuare acelaşi mesaj frumos sucevenilor, şi anume de a redescoperii frumuseţea lucrurilor mărunte. Răspunde unei nevoi neglijate ând câţiva cercetaşi au încercat să le amintească oamenilor de frumuseţea lucrurile mărunte din viaţa lor.

Festivalul Luminii, organizat de Cercetaşii României, este un proiect sincron care se desfăşoară simultan în peste 16 localităţi din România, şi de această dată şi în Suceava.

.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*