În contextul în care tinerii din ziua de azi au nevoie de îndrumare mai mult ca oricând din partea societății civile și din partea generației părinților lor, Asociația Tinerilor pentru România lansează proiectul internațional “Mesaj pentru Tânărul de Azi”, în perioada 12 – 18 mai, între orele 12.00 și 18.00, în concomitent în 17 orașe din România și în orașul Cernăuți din Ucraina.
În Suceava, acţiunea va avea loc în colaborare cu Consiliul Judeţean al Elevilor, duminică 18 mai, începând cu ora 16.00, în zona central a oraşului şi Prefectură.
În perioada propusă, care coincide cu Săptămâna Națională a Voluntariatului, voluntarii ATPR îi vor ruga pe trecători să scrie un mesaj “de trezire” pentru tinerii din ziua de azi, iar toate “sfaturile”, împreună cu fotografiile emitenților, vor fi disponibile gratuit pe pagina de Facebook www.atpr.org/fb. Acțiunea are ca scop responsabilizarea tinerilor și redarea încrederii în puterile lor și își propune să creeze o punte de legătură între generații, legătură care este din ce în ce mai sensibilă mai ales din cauza lipsei comunicării. Până la finele anului, toate fotografiile vor fi incluse într-un catalog, iar o echipa de reputați cercetători, prieteni și parteneri ai Asociației Tinerilor pentru România, vor elabora un studiu, atât cantitativ, cât și calitativ, cu privire la mesajele transmise pentru tinerii de azi.
”Este o metodă foarte interesantă de a interacționa cu cei mai în vârstă decât noi și o posibilitate interactivă, de asemenea, de a primi, într-un cadru non formal, un feed-back constructiv.” declară Tudor Găitan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Suceava.
Proiectul internațional “Mesaj pentru Tânărul de Azi” se mai organizează în următoarele orașe: Constanţa, Focşani, Craiova, Brăila, Galați, Tulcea, Iași, Slobozia, Satu Mare, Bistrița Năsăud, București, Giurgiu, Bârlad, Rm. Vâlcea, Piteşti, Carei și în orașul Cernăuți din Ucraina.
“Nu am crezut niciodată că tinerii din ziua de azi sunt reprezentanții Generației de Tinichea. Am crezut mereu în tineri și voi crede mereu în ei. Au putere, sunt inteligenți, cunosc foarte multe lucruri, însă le lipșeste direcția de dezvoltare, le lipsește acel mic impuls. De asemenea, cred că sfaturile și mesajele generației mai în vârstă sunt vitale, atât pentru restabilirea conexiunilor între cele două generații, cât și pentru responsabilizarea tinerilor”, Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România