Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Ministrul Sănătăţii, în vizită la noul spital din Fălticeni

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vizitat, sâmbătă, noul spital municipal din Fălticeni. Acesta s-a întâlnit cu managerul unității medicale din Fălticeni, doctorul Vlad Morariu, primarul Cătălin Coman și o parte din personalul medical angajat. La întâlnire au mai participat deputatul Ion Stan, senatorul Ovidiu Donțu, președintele CJ Suceava Cătălin Nechifor și vicepreședintele Alexandru Rădulescu.
Vizita de lucru, de aproximativ 30 de minute timp în care ministrul a fost informat asupra stadiului lucrărilor și asupra istoricului evoluției acestora.
Managerul Morariu și primarul Coman au amintit și câteva din schimbările făcute în ultimii doi ani, la nivel de proiectare, pentru a corespunde legislației sanitare în vigoare, dar și detalii privind partea de construcție a spitalului.
Lucrările sunt realizate în proporţie 73 %. Pentru finalizarea investiţiei ar mai fi necesare circa 12 milioane de lei pentru construcţii. Un efort financiar consistent este necesar şi pentru dotarea noului spital.
În ceea ce privește finanțarea, ministrul Nicolae Bănicioiu a spus că ”aceasta va fi continuată, însă se va încerca ca anul acesta să fie dați toți cei 12 milioane de lei necesari pentru finalizarea clădirii noului spital din muncipiul Fălticeni.
„La un stadiu de 73% vă daţi seama că trebuie să continuăm, nu avem cum să oprim lucrările. Este o lucrare demarată în 1991 iar bani pentru această unitate sanitară sau dat abia din 2012, peste 280 de miliarde de lei vechi. Vom continua investiţia. Nu promit că vom asigura toate cele 12 milioane de lei în acest an, vom face tot posibilul, după aceea ne gospodărim cu echipamentele. Va fi un spital destul de mare şi dacă va fi gestionat aşa cum este gestionat cel din Suceava nu o să ne pară rău de această investiţie”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu la sfârşitul vizitei.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*