Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Comuna Fundu Moldovei găzduiește prima ediţie a unui ultramaraton, pe o distanţă de 100 de kilometri

Comuna Fundu Moldovei va găzdui prima ediţia a unui ultramaraton, pe o distanţă de 100 de kilometri.

Competiţia internaţională va avea loc în perioada 9-11 iunie, la Fundu Moldovei, şi este organizată de o ziaristă din Anglia, Anne-Marie Lategan, fitness editor la revista “Women Running”.

Cei care doresc să participe trebuie să plătească o taxă de 495 de lei, bani care vor acoperi costurile pentru asistenţa medicală pe parcursul celor 3 zile de concurs, pachetul de start, care include numărul de concurs şi un tricou, premiile, alimentele şi băuturile energizante de la punctele de control.

Organizatorul şi directorul concursului, Anne-Marie Lategan, a venit cu ideea organizării acestei competiţii în urma unei vacanţe petrecute în comuna Fundu Moldovei, în vara anului trecut.

Sumarul cursei este următorul:

– 3 zile de concurs – 100 km (42 + 50 + 8)

– punct plecare / sosire – Pensiunea Casa Ileana, Fundu Moldovei (localitatea Fundu Moldovei este situată la aproximativ 12 km de Câmpulung Moldovenesc)

– prim ajutor pe toata durata cursei, medic de urgenţă şi ambulanţă

– pentru bunul mers şi siguranţa cursei vor fi prezente poliţia locală şi o echipă a jandarmilor de munte

– puncte de control la fiecare 7 – 10 km, fiecare punct de control are standuri cu alimente şi băuturi energizante pentru participanţii la cursă

– fiecare participant va primi un tricou (cu glugă şi mâneci lungi) şi medalie sculptată în lemn de un artizan local

– ceremonia de premiere se va desfăşura la o stână locală şi va fi urmată de o masă tipic ciobănească (brânză, balmoş, miel la proţap, miel în lut, băuturi alcoolice şi răcoritoare). La ceremonie va fi prezent primarul comunei Fundu Moldovei, care va decerna medaliile, şi grupul de cercetaşi care a participat la marcarea traseelor. De asemenea, va fi prezentat un mic spectacol de cântece şi muzicp tradiţională.

– albumul foto, disponibil on-line pentru participanţi.

:Cursa este accesibilă atât începătorilor, cât şi celor avansaţi. Altitudinea maximă este de 1.284 de metri, cu punctul de plecare la 720 de metri.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*