Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Vezi cât vor scoate din buzunar medicii care participă la Zilele medicale ale Sucevei!

Pentru a putea participa la  Zilele medicale ale Sucevei, care se va desfăşura între 15 şi 17 mai la restaurantul  Zamcam  medicii vor trebui să plătească taxe între 100 şi 250 lei, cina festivă şi excursia urmând a fi achitate separat.

Peste 300 de medici şi asistenţi medicali s-au înscris până acum la lucrările conferinţei , a junsă la a III  –a ediţie. Manifestarea se va axa pe teme de patologie cardio-vasculară şi de urgenţe medico-chirurgicale. Conferinţa pregăteşte o surpriză participanţilor – o transmisie video live a unei intervenţii cardiologice de la Centrul de Cardiologie Intervenţională din Suceava.

Secretarul Colegiului Medicilor Suceava, dr. Irina Badrajan, a declarat că această manifestare are scopul de a arăta  “unitatea, colaborarea şi conlucrarea între toate specialităţile medicale.

Vrem să demonstrăm că la Suceava medicii îşi desfăşoară activitatea cu înalt prefesionalism.Toată lumea medicală de la Suceava militează pentru aceleaşi lucruri : banii care trebuie alocaţi sănătăţii pacientului, stoparea corupţiei şi unitatea între acei care vor binele bolnavului şi participă la realizarea acestui bine”, a spus Irina Badrajn.

Şeful Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu , a  spus  că această patologie reprezintă principala cauză de mortalitate.

E vorba de întreaga patologie cardio-vasculară, bolile artereleor, ale venelor, accidentele vasculare. Pentru a nu îngrădi participarea oricărui medic cu o anumită temă de interes, secţiunea VARIA este prezentă la toate consfătuirile. Mai avem două noutăţi : o consfătuire pe teme de hemodializă şi nefrologie şi o conferinţă a cadrelor medii sanitare”, a spus Hâncu.

Invitat special la  Zilele medicale ale Sucevei  va fi preşedintele de onoare al Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoaie. În schimb, până acum nu şi-a anunţat participarea nici un reprezentant al Ministerului Sănătăţii. Conferinţa pregăteşte o surpriză participanţilor – o transmisie video live a unei intervenţii cardiologice de la Centrul de Cardiologie Intervenţională din Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*