Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Trei oameni de afaceri suceveni au ţepuit statul român cu aproape 2,5 milioane de lei

Inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală au descoperit că trei oameni de afaceri suceveni, care vând fier-beton, au ţepuit statul român cu aproape 2,5 milioane de lei, totul cu ajutorul unei firme fantomă din Bucureşti. Cei trei afacerişti s-au ales cu plângeri penale. Totul a ieşi la iveală în urma unor verificări efectuate de inspectorii Antifraudă la firmele care fac achiziții intracomunitare din ţările Uniunii Europene.

Practic, cele trei firme, cu ajutorul unei societăţi fantomă din Bucureşti, se sustrăgeau de la plata Taxei pe Valoare Adăugată şi pentru diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat.

Tone întregi de fier beton erau aduse din Bulgaria, iar apoi marfa trecea fictiv printr-o firmă fantomă din Bucureşti, care emitea facturi de vânzare a cantităţilor de fier-beton către firmele din Suceava. În urma verificărilor, a reieşit că respectiva firmă era înfiinţată de două studente.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, dacă marfa nu ar fi trecut prin firma fantomă din Bucureşti, cele trei societăţi comerciale ar fi trebuit să vireze bugetului de stat toate sumele din TVA încasat la vânzarea acestor materiale de construcţie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*