Sâmbătă 01 Iunie 2024, Actualizat acum 152 zile 12:00 am

Şase persoane, printre care şi copii, rătăcite pe muntele Rarău. Salvamontiştii au dat de urmele lor!

Şase persoane, 4 copii și  2 adulți,  au fost recuperate de salvamoniștii din Câmpulung Moldovenesc după ce s-au rătăcit în zona Pietrei Doamnei de pe masivul Rarău. Aceştia au fost găsiţi de un echipaj al Serviciului Salvmont la 20 de minute de la ora apelului și la 200 de metri de traseu.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont din Câmpulung Moldovenesc,Voicu Raia, copiii cu vârste între 5 și 10 ani  erau însoțiți de părinți, iar odată ajunși pe masivul Rarău aceștia au  vrut să admire un peisaj care li s-a părut mai interesant și s-au abătut de la traseul montan cu un kilometru. Ei au apelat la 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de la Salvamont care se afla la cabana Pietrele Doamnei de pe masivul Rarău, astfel încât recuperarea lor s-a făcut fără mari probleme.

„Vremea este capricioasă pe masivul Rarău.Încă este zăpadă, dar a și ploaut și am avut și momente când a ieșit soarele.Recuperarea a fost făcută fără probleme”, ne-a declarat șeful Salvamont Câmpulung Moldovenesc.

În zonă a fost trimis și un echipaj al Jandarmeriei montane, însă acesta a fost întors din drum întrucât între timp oamenii au fost găsiți.

Familia, originară din Suceava, se afla cu copiii în minivacanță la munte.

 

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Şase persoane, printre care şi copii, rătăcite pe muntele Rarău. Salvamontiştii au dat de urmele lor! | MoldovaNews.ro
  2. Şase persoane, printre care şi copii, rătăcite pe muntele Rarău. Salvamontiştii au dat de urmele lor! | NationalNews.ro

Lăsați un comentariu

*