Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Vezi cum va fi vremea pe 1 şi 2 mai!

Potrivit unei prognoze realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie, în perioada 28 aprilie-11 mai, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai.

În Moldova, în prima săptămână, pe fondul creșterii mediei temperaturilor nocturne de la 6 la 10 grade și cu medii ale maximelor diurne de 21-23 de grade, vremea va fi caldă pentru acesta perioadă. Pe 5 și 6 mai, va avea loc o scădere a mediei maximelor spre 14-15 grade, iar cea a temperaturilor minime va scădea din nou spre aproximativ 6 grade, vremea devenind răcoroasă. Apoi, până la sfârșitul celei de-a două săptămâni, se estimează o încălzire ușoară și treptată, astfel încât, pe dată de 11 mai, media maximelor va fi de 19-20 de grade, iar cea a minimelor, în jur de 8 grade.

Ploile, în general slabe cantitativ, pot fi prezente la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 4 — 7 mai.

like facebookLa munte, până pe 4 mai, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru începutul lunii mai, cu o medie a maximelor de 12-13 grade și a minimelor de 3-5 grade. Apoi vremea se va răci, astfel încât pe 5 — 6 mai se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 7 grade și minimele nocturne vor scădea spre o medie de aproximativ 0 grade. Însă între 7 și 11 mai vremea se va încălzi, media maximelor va reveni la 12 grade Celsius, iar cea a temperaturilor minime va fi de 2-3 grade Celsius.

Probabilitatea de precipitații se va menține permanent ridicată, iar cantități mai însemnate se pot cumula în jurul datei de 4 mai.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*