Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Suceveni jefuiţi de ţigani în timp ce îşi pomeneau morţii

Sucevenii, dar și cei stabiliți în alte zone, veniți să-ți pomenească morții în a doua zi de Paște, au fost pur și simplu jefuiți de țiganii din Pătrăuți care au asaltat luni cimitirul din Burdujeni-sat. Chiar dacă în zonă a fost trimis un echipaj al Jandarmeriei, dar şi al Poliţiei şi Poliţiei Locale,  aceștia nu au intervenit.

Au venit de la Pătrăuți 10 căruțe pline cu țigani de toate vârstele. Parcă nicioadată nu au fost așa de mulți”, ne-a declarat unul din suceveni care locuiește în zonă.

Țiganii  au terorizat sucevenii care au venit să-și pomenească morții să să facă o slujbă de pomenire la mormântul celor decedați.

„S-a umplut cimitirul de țigani . Un bărbat din Burdujeni a venit să facă pomenire și a pus pe mormânt pomenile, așa cum e obiceiul, și a lipsit 3 min cât a mers după preot când s-a întors țiganii i-au luat tot. O altă femeie bea un pahar cu suc și a tăbărât o țigncă pe ea și i-a smuls din mână paharul. Și cam toți oamenii au fost prădați de țigani”, ne-a spus o femeie din cartierul Burdujeni-sat care a fost martoră la incidente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Bogdan Cornaci, ordinea şi liniştea publică în a doua zi de Paşte, la pomenirea morţilor, a fost asigurată de poliţişti.

„La solicitarea Poliţiei am trimis o echipă formată din trei jandarmi care au fost direcţionaţi să dirijeze fluidizarea traficului spre cimitir”, spus Cornaci.

Acţiunea în zonă a fost coordonată de Poliţie.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*