Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Şase persoane cercetate pentru mai multe furturi comise în ultima săptămână

Un număr de şase persoane suspectate de mai multe furturi comise în judeţul Suceava în ultima săptămână au fost identificate de poliţişti.

Marţi, Postul de poliție Siminicea a fost sesizat de un bărbat de 41 de ani, din localitate, despre faptul că în aceeași zi, persoane necunoscute au pătruns în locuința sa de unde au sustras o sumă de bani.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în dimineața zilei, în jurul orelor 07.00, bărbatul s-a deplasat la ferma pe care o deține pe raza comunei, lăsând o ușă neasigurată, iar când a revenit, a constatat că, în lipsa sa, persoane necunoscute au pătruns în imobil și au sustras suma de 1000 lei și 250 euro.

În urma activităților întreprinse, polițiștii au identificat un bărbat de 31 de ani, din localitate, care a recunoscut comiterea faptei, motivând că a profitat de lipsa persoanei vătămate şi cunoscând faptul că aceasta deţine sume da bani şi valută în locuinţă.

În cauză s-a dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând  să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de sesizare a instanței de judecată  în vederea arestării preventive.

Cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava. Tot marţi, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava a identificat în faţa unui bloc de pe B-dul G. Enescu, localitate, doi tineri, unul de 19 ani, din oraşul Gura Humorului şi celălalt de 21 de ani, din comun Adâncata, care la vederea poliţiştilor au aruncat pe spaţiul verde din faţa blocului mai multe bunuri.

Cu ocazia percheziţiei corporale efectuate asupra acestora, polițiștii au mai găsit  și alte bunuri  despre care cei doi au declarat că le-au sustras în dimineaţa zilei de marţi, din mai multe autoturisme neasigurate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

De asemenea, în urma continuării verificărilor privind furturile din garaje din municipiul Suceava, comise în noaptea de 09/10.04.2014, în urma  măsurilor întreprinse de poliţiştii Biroului investigaţii criminale Suceava, au fost identificaţi trei tineri, de 20 de ani, 18 ani şi 22 de ani, toţi din comuna Şcheia, despre care există indicii temeinice că au comis faptele.

Reamintim că, la data de  10.04.a.c., ora 09:25, un bărbat de 51 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat faptul că în noaptea de 09/10.04.2014, persoane necunoscute i-au sustras din garajul său mai multe cabluri electrice.

În timpul efectuării cercetări la faţa locului s-a prezentat şi un alt bărbat de 56 de ani, din localitate, care a reclamat faptul că şi garajul său situat în imediat apropiere, a fost spart. Din interiorul garajului se reclamă distrugerea unui aparat de sudură artizanal, de la care au fost sustrase doar bobinajul şi cablurile electrice folosite pentru sudură. De asemenea,  dintr-o încăpere anexă a garajului s-a reclamat sustragerea unui laptop , prejudiciul total fiind de 1700 lei.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor trei.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*