Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Controale în judeţ înaintea sărbătorilor pascale. Vezi ce nereguli au fost găsite!

Instituţiile cu atribuţii de control din judeţ derulează acţiuni intense înaintea sărbătorilor de Paşte. În ultimele zile, Comandamentul pentru Protecţia Consumatorilor a dat 12 amenzi în valoare totală de 17.000 lei, retrăgând de la consum un produs specific de post.

Direcţia Sanitară Veterinară monitorizează permanent, până sâmbătă, vânzarea produselor alimentare, în special a cărnii de miel.

Prefectul județului, Florin Sinescu,  a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Consiliului Județean Cătălin Nechifor , că cele 3 centre de sacrificare temporare, de la Suceava, Pătrăuţi şi Vereşti, precum şi cele 9 permanente sunt sub controlul medicilor veterinari.

La punctul de frontieră Siret am verificat 578 de autovehicule, fiind aplicate 9 sancţiuni cu o valoare totală de 5.520 lei şi confiscate câteva produse care nu sunt în cantităţi impresionante” a menţionat el.

Sinescu  a mai adăugat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a verificat 155 de biserici şi mănăstiri în privinţa dotării PSI, nefiind aplicată nici o amendă.

Pe data de 19 aprilie vor fi prezenţi pe teren 485 de poliţişti, majoritatea pe zona de ordine publică.129 de jandarmii vor fi la 50 de lăcaşuri de cult, iar angajaţii ISU vor monitoriza 40 de asemenea locaşuri. Pe 20 şi 21 aprilie numărul de efective scade, vor fi 244 poliţişti de ordine publică şi de circulaţie rutieră şi 96 jandarmi” a mai spus prefectul județului.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*