Vineri 27 Septembrie 2024, Actualizat acum 270 zile 12:00 am

Vezi cât costă carnea de miel la Suceava!

În municipiul Suceava, există o singură hală amenajată pentru comercializarea mieilor, amplasată în piaţa agroalimentară centrală, unde carnea de miel se vinde cu 25 de lei kilogramul, faţă de 18-20 de lei cât era preţul anul trecut. Luni, au fost vânduţi toţi cei 30 de miei care au fost aduşi pentru a fi comercializaţi. Potrivit Mediafax, în mai multe localităţi rurale din apropierea Sucevei, kilogramul de miel se vinde, de crescători, în carcasă, cu preţuri între 12 şi 15 lei, în funcţie de greutatea mielului.

În judeţ sunt nouă abatoare de capacitate mare şi mică, dar au fost autorizate temporar încă trei puncte pentru sacrificarea mieilor.

“Spaţiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor vor funcţiona numai în perioda 11 – 19 aprilie şi trebuie să asigure respectarea condiţiilor de igienă, sănătate şi bunăstare în timpul sacrificării, gestionarea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU) şi de eliminare a deşeurilor, conform legislaţiei sanitare veterinare în vigoare”, a declarat medicul veterinar Vasile Semeniuc de la DSVSA Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*