Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

A fost semnat contractul pentru împrumutul de 27 de milioane de lei al Consiliului Judeţean. Vezi la ce vor fi folosiţi banii!

Consiliul Judeţean Suceava va împrumuta 27 de milioane de lei pentru investiţii şi refinanţarea unui credit de la UniCredit Ţiriac Bank. Contractul de împrumut a fost semnat, marţi, de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, şi managerul pentru relaţii cu clienţii din cadrul unităţii bancare, Cosmin Cătălin Gheorghe. Din acest credit, 14 milioane de lei sunt pentru investiţii şi 13 milioane de lei pentru refinanţarea unui credit mai vechi contractat de Consiliul Judeţean Suceava.

Ne apăsa foarte mult din punct de vedere financiar, avea o dobândă de 10% pe an. Asta înseamnă că în acele condiţii, dar şi în condiţiile din prezent, cu un Robor de 2,58%, am fi avut de plătit pe perioada care a rămas de plată suma de 4,2 milioane de lei”, a declarat Cătălin Nechifor.

Cătălin Nechifor a precizat că printre investiţiile care vor fi finanţate din acest credit se află şi modernizarea drumurilor judeţene Vatra Moldoviţei-Argel, Râşca-Slătioara, Rădăuţi-Frătăuţii Vechi, Probota-limita cu judeţul Iasi şi podul de la Talpa. La licitaţia pentru acest credit s-au mai înscris şi Volksbank, BCR şi CEC Bank, dar, potrivit şefului judeţului, cea mai bună ofertă tehnico-financiară a fost prezentată de UniCredit Ţiriac Bank.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*