Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Incendiu la Şerbăneşti! Un bărbat a murit, iar o bătrână s-a intoxicat cu fum

O  bătrână de 75 de ani s-a intoxicat cu fum, iar fiul acesteia, de 52 de ani, a ars de viu într-un incendiu care s-a produs luni după-amiază în localitatea Șerbănești.

Un vecin al acestora a suferit cu atac de panică şi o plagă tăiată la un deget de la mâna dreaptă după ce a ajutat alături de voluntari la stingerea incendiului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, militarii Detaşamentului de pompieri Suceava şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zvoriştea au intervenit, cu trei autospeciale şi ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă tip „C”, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit luni ,în jurul orei 16.00,  la gospodăria Mariei Măzăreanu, din satul Şerbăneşti, comuna Zvoriştea. La sosirea echipajelor, ardea violent casa de locuit, existând pericolul de propagare a focului la o bucătărie de vară. Până ka sosirea pompierilor militari la stingere au sărit vecinii și volutarii de la serviciul Primăriei din comună.

Incendiul a fost lichidat după mai bine de trei ore de luptă cu flăcăirle.

Pompierii militari au găsit în interiorul camerei de zi trupul carbonizat al unui bărbat, Gheorghe Măzăreanu, în vârstă de 52 de ani, fiul bătrânei care se pare că a fumat o țigară pe care nu a stins-o, după care a adormit.

Propietara, în vârstă de 75 de ani, a suferit o intoxicaţie cu fum şi, după acordarea primului ajutor medical a fost transportată la spitalul judeţean. De asemenea, un tânăr, Cătălin Hanganu , în vârstă de 26 de ani, cu atac de panică şi o plagă tăiată la un deget de la mâna dreaptă, a primit îngrijiri medicale însă a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Tânărul a fost cel care a sesizat la 112 incendiul și a sesizat intervenția ajutoarelor pentru stingerea sinistrului.

Au ars casa de locuit, construită din blocuri ceramice, cu acoperiş pe structură din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, bunurile din interiorul locuinţei (mobilier, materiale textile, obiecte de uz casnic şi altele) şi circa 200 de kilograme de cereale. Pompierii au salvat bucătăria de vară.

Probabil, incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei unui fumător, respectiv victima decedată.

 

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Incendiu la Suceava! Un bărbat a murit, iar o bătrână s-a intoxicat cu fum | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*