Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Băişanu: Dacă predecesorii comunişti le-au luat terenurile oamenilor, neocomuniştii-socialişti nu depun niciun efort pentru a le da înapoi

Zeci de mii de hectare ar trebui retrocedate în judetul Suceava, insa aceasta nu se poate face din cauza blocarii Legii retrocedarilor terenurilor in Parlament.
Liderul liberalilor judeteni, deputatul Alexandru Stefan Baişanu, a declarat ca blocarea acestui act normativ duce si  la pagubirea deținătorilor  de drept ai terenurilor .
Băişanu a spus  că în județul Suceava  există aproximativ 40.000 de hectare care, în mod normal, ar trebui retrocedate, însă legea care le oferea acest drept este blocată în Parlament din martie 2013.
Liderul liberarilor suceveni cunoaste situatia terenurilor mai ales ca a fost prefect din partea Guvernului o scurta perioada de timp.
“În Parlament, PSD, alături de UNPR şi de PC, îşi fac de cap. Au uitat toate promisiunile din campanie şi hăcuiesc tot ce se poate hăcui, la nivel legislativ.Cât am fost prefect, munceam non-stop, în comisiile de punere în posesie a oamenilor, cu terenurile pe care le deţineau, înainte de perioada comunistă. Acum avem un an de când prefecturile stau şi şomează. Nu se mai întamplă nimic şi toţi cei care meritau să fie proprietari, nu sunt. Nu se mai face nimic şi această mare lucrare a PSD pregăteşte un mare tun. Dacă predecesorii comunişti le-au luat terenurile oamenilor, neocomuniştii-socialişti nu depun niciun efort pentru a le da înapoi oamenilor”, a afirmat deputatul PNL.
El sustine ca situaţia retrocedărilor va rămâne blocată în Parlament încă 180 de zile, ea putând fi rezolvată de-abia în luna septembrie a acestui an.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*