Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Poliţist de frontieră în vizorul ANI. Nu poate justifica o avere de peste 50.000 euro

Un poliţist de frontieră din Suceava a ajuns în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate din cauza averii sale uriaşe pe care nu o poate justifica. Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în valoare de 206.618 lei (aprox. 58.866 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de Florin Constantin Lupu, agent-șef în cadrul Serviciului Poliția de Frontieră Siret – Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Suceava.

Potrivit ANI, în perioada 2004-2010, acesta a realizat venituri salariale de 169.185 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în valoare de 375.803 lei, rezultând o diferență nejustificată de 206.618 lei (aprox. 58.866 euro).

Astfel, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Suceava în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către poliţiştul de frontieră în perioada exercitării funcției publice.

Poliţistul  Florin Constantin Lupu  a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El a depus, potrivit unui comunicat al ANI, la dosarul de evaluare un punct de vedere.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*