Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

FOTO Larry Watts asaltat de suceveni pentru autografe la cartea lansată la Suceava

La   Shopping City  Suceava  a avut loc, joi seară,  lansarea cărții  ,,Aliaţi incompatibili,, a analistului american Larry  Watts .

Au fost prezenti studenți și cadre unversitare de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava,  iubitori ai cărți și pasionați ai istoriei din municipiul reședință de județ.

În prezentarea volumului şi în dialogul cu audienţa, Watts, care a fost consilier al Ministerului Apărării Naţionale din România în perioada 1991 – 2004, a preferat să se limiteze la evenimentele petrecute în perioada comunistă, de la Gheorghe Gheorghiu –Dej  la Mihail Gorbaciov.  Întrebat de  aşa-numitele forţe oculte financiare, gen Grupul Bilderberg şi Noua Ordine Mondială, el a ocolit elegant subiectul.

Există oameni care au misiunea să gândească despre ce va fi. Ideea este să facă lumea mai predictibilă pentru ei, să facă aşezarea cea mai bună pentru interesele naţionale ale Statelor Unite.Una dintre capcanele oricărui analist, în special dacă eşti dintr-o super putere, este să crezi că forţele şi resursele determină lucrurile şi nu să iei în considerare strada, oamenii, populaţia !”, a spus Watts.

În ce privește viziunea pe care o are faţă de activitatea mareşalului Ion Antonescu analistul american a spus: „A fost un om depăşit de politică, a fost un militar care era prea strâns pentru politică. O asemenea chestiune merge pentru o perioadă scurtă, de criză, dar trebuie schimbat pentru că respinge politica”.

Referindu-se la “reaşezarea” politică şi economică care se prefigurează la nivel mondial, Watts a conchis că  “în mod sigur, China şi alte ţări asiatice vor avea un cuvânt important de spus.

Mi se pare că încercările de globalizare sunt la început, e foarte posibil ca unele să fie ratate.

Totuşi, să fac o analiză sau o predicţie, e prea mult pentru mintea mea…”

el a spus laconic, răspunzând unei întrebări din partea unui student moldovean, că este  „foarte clar că este absolut imposibilă”  o unire a Basarabiei cu ţara noastră în perioada următoare.

După o oră şi jumătate de discuţii, LARRY WATTS a oferit autografe celor care au achiziţionat cărţile sale expuse la vânzare.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*