Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Europarlamentarul sucevean Petru Luhan: Acciza mărită are un singur obiectiv: de a strânge bani electorali pentru alegerile din 2014!

Potrivit europarlamentarului Petru Luhan, pe 1 aprilie, milioane de români au constatat că introducerea noii accize majorate la benzină nu este o simplă păcăleală a Guvernului Ponta III. Creșterea cu 7 eurocenți, la care se adaugă TVA și o rată de schimb mai dezavantajoasă, le-a scos din buzunare cu 40 de bani mai mult pentru fiecare litru. Evident, acesta este doar începutul, pentru că veștile proaste abia de-acum vin – un preț mai mare la carburanți va atrage scumpiri la toate produsele!
Potrivit Comisiei Europene, în primele trei luni ale anului, România a devenit vicecampioană a UE la scumpirea motorinei și benzinei, după Cipru, cu aproximativ trei procente. Dacă luăm în calcul și acciza mărită saltul este de până la 9%. Prin comparație, în multe țări europene, precum vecinele noastre Bulgaria și Ungaria, carburanții s-au ieftinit în prima parte a anului cam cu cât s-au scumpit la noi.
Aflată până acum la coada clasamentului în ceea ce privește prețurile la carburanți din cele 28 de state europene, România urcă pe locul 20 la benzină şi pe locul 14 la motorină. Practic, șoferul român a ajuns să plătească la pompă mai mult decât cel austriac, francez sau spaniol. Diferența este că austriacul câștigă de șapte ori, francezul de șase ori şi spaniolul de patru ori mai mult decât românul!
Dar dincolo de puterea de cumpărare a cetățeanului simplu, care nu pare să-l impresioneze pe “social-democratul” Victor Ponta, va avea de suferit întreaga economie românească. Orice om cu minime cunoștințe economice știe că mărirea taxelor, în special la carburanți, conduce la scumpiri în lanț și la scăderea consumului. Ceea ce, într-un final, afectează atât nivelul de trai din prezent, cât și șansa unei creșteri pentru viitor.
Domnul prim-ministru nu se gândește însă la ce urmează pentru români, ci la alegerile prezidențiale care bat la ușă. Fiindcă este clar ca lumina zilei că, într-un an electoral, câteva miliarde în plus la buget nu vor fi folosite pentru construcția de autostrăzi peste noapte, ci pentru răsplătirea baronilor locali care trebuie să adune voturi.
Ca să contracareze reacțiile negative ale populației, care începe să înțeleagă pe cine a votat la ultimele alegeri, aparatul de propagandă al PSD a găsit de cuviință să dea vina pentru aceste scumpiri pe fosta guvernare. O minciună! Acciza mărită are un singur obiectiv: de a strânge bani electorali pentru alegerile din 2014!
Din păcate, Victor Ponta nu e la prima scumpire, cum e nici la prima minciună! Din păcate pentru români, nici la ultima!

Sursa: Comunicat de presă


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*